Homi Makelaars

Beatrixstraat 34 4281 LR

€ 684.000 v.o.n.

Omschrijving

Wilt u energieneutraal wonen in één van de mooiste woningen in Andel? Dat kan!
De woning – geselecteerd door de vakjury voor de Nationale Houtbouwprijs 2023 – is al gebouwd en per direct beschikbaar! Daarbij bieden hypotheekverstrekkers per 1 januari 2024 €40.000,- tot €50.000,- extra leenruimte voor woningen met het allerhoogste energielabel (A++++), vanwege de verdwenen kosten voor het energieverbruik.
De ontwerpers van deze woning hebben er alles aan gedaan om een zo ‘future proof’ mogelijke woning te ontwikkelen. Naast enorme duurzaamheidsambities, is er met een uniek ontwerp ook rekening gehouden met de levensloopbestendigheid van de woning.

Het duurzame karakter komt daadwerkelijk in alle onderdelen van de woning terug. Zo beschikt de woning onder andere over:
– Energielabel A++++ (uiteraard gasloos, met een EPC < 0)
– Een CO2-positieve massief houten constructie volledig van CLT (cross laminated timber)
– Een dampopen gevel gevuld met houtvezelisolatie, voor een hoge isolatiewaarde en een gezonder binnenklimaat
– Een prachtige gevelafwerking van duurzaam bamboe (> 25 jaar product garantie)
– Een strak felsdak van titaanzink (noir), met een levensduur tot wel 150 jaar
– Een bijzonder duurzaam en tevens water bufferend groen dak van sedum op het bijgebouw
– Houtaluminium triple glas (HR+++) kozijnen van Europees Lariks, met onderhoudsarm aluminium aan de buitenzijde
– 18 full black zonnepanelen (350 Wp, tier 1) in een strak rooster georiënteerd op het zuiden
– Een warmtepomp, aangesloten op moderne convectoren die razendsnel kunnen verwarmen én koelen voor een comfortabeler binnenklimaat
– Een luxe design keuken (6 Bosch apparaten & Quooker), afkomstig uit CO2-neutrale productie
– Shutters op de achtergevel die bijdragen aan passieve koeling op het zuiden
– Mechanische ventilatie aangesloten op een warmteterugwinning (WTW-)unit
– Een stijlvolle autolader reeds ingebouwd in de gevel

Begane grond
Wat gelijk opvalt in de woning, is dat een deel van de wanden strak is afgewerkt met stucwerk, terwijl bij andere wanden en de plafonds de houten constructie van CLT vanuit esthetisch oogpunt expres in het zicht is gelaten. Via de entree – waar zich de meterkast en een toilet bevinden – wordt de woonkamer/keuken bereikt. Deze ruimte met veel lichtinval, en in totaal vier dubbele buitendeuren die direct toegang geven tot de voor- en achtertuin, is reeds voorzien van een luxe keuken.

De keuken beschikt over 6 Bosch apparaten en bestaat uit een wandgedeelte met o.a. een inductiekookplaat met afzuiging, en een apart eiland voorzien van een vaatwasser en gootsteen met Quooker (messing).

De woonkamer biedt toegang tot de eerste verdieping door middel van een open design trap van vurenhout, en biedt een mooi uitzicht naar boven op de andere verdiepingen via de imposante vide. Verder is er vanuit de woonkamer ook een toegangsdeur naar het bijgebouw.

In het kader van levensloopbestendigheid is het bijgebouw multifunctioneel inzetbaar. Zo is de hoofdruimte in het bijgebouw bijvoorbeeld in te delen als slaapkamer (daarmee geschikt voor mensen die liever niet dagelijks de trap op willen), maar ook juist als thuiskantoor. Aangezien het bijgebouw beschikt over een eigen toilet én voordeur, is de ruimte in het geval van inzet als een thuiskantoor tevens fiscaal aftrekbaar. Uiteraard zijn er nog veel andere functies voor deze ruimte denkbaar zoals een speelkamer, behandelruimte of atelier. De ruimte naast het toilet is nu als washok/berging ingericht, maar het leidingwerk voor het eventueel ombouwen van de ruimte naar een douche/badkamer is reeds aanwezig.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer bereikbaar via de overloop. De badkamerruimte is nog niet afgewerkt, want de woning beschikt (in tegenstelling tot nummer 32) nog niet over sanitair. Wel is hier het leidingwerk reeds naar de ruimte toegebracht, maar kan de badkamer nog helemaal naar wens worden ingericht. Voor de toiletruimtes geldt dat het leidingwerk ook al gelegd is naar de ruimte, en het toilet reservoir al is ingebouwd. Elke slaapkamer beschikt over individuele na-regeling van de temperatuur in de ruimte.

Tweede verdieping
Deze verdieping is de zoveelste verrassing van de woning. Het is namelijk een prachtige grote ruimte, dat de indruk van een luxe loft geeft. De grote dakkapel geeft uitzicht op de dijk en de Afgedamde Maas. Ook deze ruimte is multifunctioneel inzetbaar, en ook hier zijn extra leidingen in de vloer reeds aangebracht om nog bijvoorbeeld een extra vrijstaand bad en/of douche te kunnen inbouwen.

Berging & Tuin
Vanaf de voorzijde van het bijgebouw is de berging bereikbaar. In de berging zit de vlizotrap, die leidt naar de installatieruimte. Het zeer ruime kavel biedt u zowel voor als achter nog alle vrijheid voor het aanleggen van een mooie tuin.. De ontwikkelaar heeft in ieder geval al een grindstrook rondom de woning aangelegd (met daarin drainage), en de oprit al verhard.

Omgeving
De woning is gelegen in het centrum van het rivierendorp Andel, gelegen tussen Den Bosch en Gorinchem, in het land van Altena. De wijk in het centrum is onlangs vernieuwd met nieuwbouw, en ligt direct aan de Hoge Maasdijk met een prachtig uitzicht op de Afgedamde Maas.

In Andel zelf zijn diverse voorzieningen zoals onder andere een supermarkt, een basisschool, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en een huisartsenpraktijk. De supermarkt, bushalten (richting Den Bosch & Gorinchem) en de markt (op vrijdag) liggen allemaal op loopafstand van de woning.

Vanuit Andel zijn de historische vestingsteden zoals Woudrichem en Heusden allemaal gemakkelijk te bereiken met de fiets. Met de auto zijn de centra van onderstaande steden bereikbaar in:
– Gorinchem 20 minuten
– Den Bosch 20 minuten
– Waalwijk 20 minuten
– Dordrecht 30 minuten
– Breda 30 minuten
– Tilburg 30 minuten
– Utrecht 40 minuten
– Rotterdam 40 minuten

Tot slot
Een belangrijk voordeel van deze unieke "two-of-a-kind" woning, is dat het nieuwbouw betreft. Los van dat u de kans heeft om de eerste bewoner te kunnen worden, hoeft er dus geen overdrachtsbelasting te worden afgedragen over de aankoop van de woning. Anders dan reguliere nieuwbouw, zijn de woningen op dit moment al helemaal klaar en dus vanaf nu ook direct beschikbaar!

Neem bij vragen en/of interesse vooral contact met ons op. De trotse initiatiefnemers achter deze twee-onder-één-kapwoning staan klaar om u van extra uitleg te voorzien tijdens een bezichtiging.

Plan een bezichtiging in

Bezichtigingformulier - Homi de Langstraat
Meerkeuze

Overdracht

Status
Beschikbaar

Bouw

Soort huis
Eengezinswoning

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakte
158
Perceeloppverlakte
309
Inhoud
624

Energie

Label
A++++
Geldig tot
2 februari 2033

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1

Vergelijkbare woningen

€ 495.000 k.k.

Grensstraat 16

4709 PG Nispen
Beschikbaar