TAXEREN MET HOMI

Ga je een woning kopen, ga je verbouwen of wil je je hypotheek oversluiten? Dan is een taxatierapport in de meeste gevallen verplicht. Wij verzorgen taxaties die voldoen aan de kwaliteitseisen van geldverstrekkers en de NHG.

WANNEER IS EEN TAXATIE NODIG?

Hypotheek
afsluiten

Hypotheek
afsluiten

Rectangle

Heb jij een bod gedaan op een nieuwe woning en heb je voor de aankoop een hypotheek nodig? Dan wil de bank een taxatierapport van de woning. De taxatie wordt pas uitgevoerd als er een voorlopig koopcontract is getekend.

Verbouwen

Verbouwen

Rectangle

Wil je je huis verbouwen of is het in tussentijd gestegen in waarde? Of wordt het door de verbouwplannen meer waard? Dan kun je een deel van de kosten meefinancieren in je hypotheek. Onze taxateur neemt in het taxatie rapport de waarde vóór en na de verbouwing op.

Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten

Rectangle

De huidige rente is historisch laag. Voor veel mensen is dit een interessante periode om de hypotheek over te sluiten. Ook dan heb je een taxatierapport nodig om de huidige waarde van jouw woning vast te stellen.

Boedel scheiding

Boedel scheiding

Rectangle

Wanneer mensen uit elkaar gaan, is voor het bepalen van de waarde van de woning geen taxatierapport nodig. Dit rapport is alleen nodig als één van de partners de woning op zijn/haar naam wilt zetten.

Van aanvraag tot rapport

Heb je een taxatierapport nodig? Wij zorgen ervoor dat je binnen 2 weken na onze afspraak het rapport ontvangt. Wanneer je hier een afspraak voor maakt, zullen onze backoffice medewerkers je wat vragen stellen over de woning ter voorbereiding. Om je inzicht te geven in het proces van aanvraag tot rapport, hebben we een whitepaper opgesteld.

WAT KLANTEN OVER ONS ZEGGEN