MAAK MEER KANS OP JOUW DROOMWONING

MAAK MEER KANS OP JOUW DROOMWONING

Ontzettend balen, jouw bod is helaas niet geselecteerd. Vooral in deze krappe woningmarkt kom je er überhaupt al lastig tussen. En als je ertussen komt, is de kans groot dat je wordt overboden. Door een aankoopmakelaar in te schakelen, blijf je de concurrentie voor. Daarnaast hebben we een aantal tips opgesteld om jouw kans te vergroten.

Ontzettend balen, jouw bod is helaas niet geselecteerd. Vooral in deze krappe woningmarkt kom je er überhaupt al lastig tussen. En als je ertussen komt, is de kans groot dat je wordt overboden. Door een aankoopmakelaar in te schakelen, blijf je de concurrentie voor. Daarnaast hebben we een aantal tips opgesteld om jouw kans te vergroten.

Stel je wensen en eisenpakket bij

Rectangle

Op bijna ieder wensenlijstje is die karakteristieke jaren ’30 woning wel terug te vinden. Of die ruime hoekwoning, met een diepe tuin op het zuiden. En wat dacht je van een groot, vrijstaand huis met eigen oprit? Het klinkt allemaal zo mooi, maar is het wel realistisch? Het is juist de kunst om te zoeken in de mogelijkheden van de woning. Wellicht dat je een stuk kan aanbouwen aan een woning om zo meer vierkante meters te creëren. Probeer door de woning heen te kijken en de potentie ervan in te zien.

Bepaal voor elke woning je maximum bod

Rectangle

In deze lastige tijd is het steeds moeilijker om in te schatten hoeveel een woning nu precies waard is. Je hebt de waarde van de woning zelf, maar je hebt ook te maken met de vraag-en-aanbodsituatie. Wanneer er meer vraag is dan aanbod, zullen de huizenprijzen hoger zijn. Hierin willen we de tip geven om per woning je maximum bod te bepalen. Dan is het daarna alleen nog maar afwachten.

Schrijf je in als woningzoekende

Elke makelaar heeft een woningzoekende bestand waarin ze klantgegevens bewaren. Op het moment dat jij op zoek gaat naar een woning, is het aan te raden om alle makelaars in jouw zoekgebied te mailen. Geef aan dat je graag wilt worden opgenomen in dit bestand en benoem even kort jouw woonwensen. Denk hierbij aan welke stad of wijk, hoeveel m2 of hoeveel slaapkamers.

Vaak hebben makelaars ook een pagina op hun website waar je je kan inschrijven in dit klantbestand. En het mooiste: het is bijna altijd gratis. Makelaars mailen regelmatig de mensen uit hun woningzoekende bestand indien ze weer nieuw aanbod krijgen. Zo heb jij een streepje voor op de woningmarkt.

Zorg voor de gunfactor

Ga je een bod uitbrengen op een huis met meerdere geïnteresseerden? Zorg dan voor de gunfactor! Vraag bijvoorbeeld naar de voorwaarden van de verkoper en probeer daar op in te spelen. Stem – indien mogelijk – je planning af op hun wensen. Onze Homi aankoopmakelaars adviseren en helpen je hier graag bij.

Wat je ook kunt doen, is een persoonlijke brief toevoegen aan jouw bod. Vertel wie je bent en waarom je de woning graag wil kopen. Mocht jouw bod samen met die van een concurrent de meeste kans maken, dan kan jouw brief misschien net de doorslaggevende factor zijn.

Ken je financiële mogelijkheden

Rectangle

Het is belangrijk dat je weet hoeveel je kunt lenen, maar ook hoeveel eigen geld je nodig hebt. Bepaal goed wat je wil en kunt uitgeven.

Ben je een starter op de woningmarkt? Informeer dan of dat je gebruik kan maken van de starterslening. Dit is een aanvulling op je hypotheek. Zie het als een overbrugging tussen wat je kunt lenen en wat je nodig hebt voor het kopen van een huis.

Kijk verder dan die ene plek of plaats

Rectangle

Misschien heb je je afgelopen tijd gefocust op één bepaalde wijk, maar is het echt zo belangrijk om in die ene wijk te wonen? Ga voor jezelf na of dat 15 minuten rijden met de auto ook goed is. Doe nog eens goed research naar je zoekgebied en breidt dit uit. Hoe groter je zoekgebied is, hoe groter de kans dat je jouw droomhuis vindt.

Schakel een aankoopmakelaar in

Onze laatste tip: schakel een aankoopmakelaar in. Het is nu eenmaal zo, een aankoopmakelaar vergroot jouw kansen op de woningmarkt. Hij of zij is namelijk vaak als eerste op de hoogte van nieuw woningaanbod. Daarbij informeren collega-makelaars elkaar regelmatig over nieuwe huizen die te koop komen. Verder willen sommige mensen niet dat hun woning online komen, en vragen ze aan een aankoopmakelaar of hij kopers in zijn woningzoekende bestand heeft. Bovendien helpt een aankoopmakelaar jou bij het helder krijgen van jouw woonwensen en heeft hij meer kijk op wat je wel of niet kan verwachten voor jouw budget.