Homi Makelaars

Haarnaald 3b 4011 EE

€ 645.000,- v.o.n.

Omschrijving

Een prachtige duurzame woning, circulair gebouwd met biobased CLT!

Aan de rand van de nieuwbouwwijk Scharenburg in Zoelen worden twee zeer bijzondere woningen gebouwd. De ontwikkelaar richt zich enkel op kleinschalige en architectonische projecten, waarbij juist duurzaamheid naast wooncomfort centraal staat.

Wat direct opvalt aan deze woningen, is dat de gehele casco constructie uit massief hout wordt gerealiseerd: namelijk van cross laminated timber (CLT). Het gebruik van CLT is uitermate duurzaam en zorgt daarnaast voor een gezond binnenklimaat in de woning door de ademende eigenschappen. Vanuit esthetisch oogpunt biedt CLT juist weer veel mogelijkheden door de complexe constructies die ermee gemaakt kunnen worden, alsmede de mooie contrasten die gecreëerd kunnen worden tussen het natuurlijke hout en strak gips/stucwerk.

Het duurzame karakter wordt doorgetrokken in de gemetselde gevel. In plaats van een ‘normale’ baksteen, wordt er voor deze gevel een speciale circulaire baksteen gebruikt die voor een deel uit keramisch restmateriaal bestaat. Dit is materiaal dat is ‘geoogst’ tijdens de sloop van oude gebouwen, en dat vervolgens is aangevuld met hernieuwbare rivierklei.

Om de gevel te isoleren is ecologische houtvezelisolatie toegepast. Naast dat dit een circulair materiaal is, is het ook nog eens ademend (dampopen) waardoor dit in combinatie met het CLT zorgt voor een gezonde vochtbalans in de woning. De triple glas (HR+++) kozijnen worden gemaakt van verduurzaamd hout (Platowood), dat een proces is ondergaan waardoor het een veel langere levensduur (> 50 jaar) heeft vergeleken met normale houten kozijnen.

De woning is uiteraard compleet gasloos en heeft een energielabel A+++. Er wordt een warmtepomp geïnstalleerd in combinatie met balansventilatie met warmteterugwinning (WTW). Op de begane grond heeft de woning vloerverwarming, en op de verdiepingen worden speciale convectoren geïnstalleerd die de ruimtes individueel razendsnel kunnen verwarmen én koelen.

Naast alle bovenstaande duurzame karakteristieken, is de woning ook nog eens zeer fraai uitgewerkt door de architect. Denk hierbij aan de prachtig doorlopende daken van het hoofd- en bijgebouw met moderne platte antraciet dakpannen; maar ook bijvoorbeeld de doorlopende voorgevel in de dakkapel en het veelvuldig gebruik van donker titaanzink. Ook zijn alle goten geïntegreerd en onzichtbaar, net als de regenpijpen.

Begane grond
Via de entree – waar zich de meterkast en een toilet bevinden – wordt de woonkamer/keuken bereikt. Deze ruimte met veel lichtinval heeft totaal vier dubbele buitendeuren die direct toegang geven tot de voor- en achtertuin. Een deel van de wanden wordt afgewerkt met gips, terwijl bij andere wanden en de plafonds, de houten constructie van CLT vanuit esthetisch oogpunt in het zicht wordt gelaten. Uiteraard zijn hier verschillende kopers voorkeuren voor door te geven.

De woonkamer biedt toegang tot de eerste verdieping door middel van een open designtrap, en biedt een mooi uitzicht naar boven op de andere verdiepingen via een imposante vide die veel extra lichtinval creëert. Verder is er vanuit de woonkamer ook een toegangsdeur naar het bijgebouw.

In het kader van levensloopbestendigheid is het bijgebouw multifunctioneel inzetbaar. Zo is de hoofdruimte in het bijgebouw in te delen als slaapkamer (daarmee geschikt voor mensen die liever niet dagelijks de trap op willen), maar zeker ook als thuiskantoor. Aangezien het bijgebouw beschikt over een eigen toilet en eigen voordeur, is de ruimte in het geval van inzet als een thuiskantoor tevens fiscaal aftrekbaar. Uiteraard zijn er nog veel andere functies voor deze ruimte denkbaar zoals een speelkamer, behandelruimte of atelier. De ruimte naast het toilet is nu als washok/berging ontworpen, maar ook hier geldt dat op basis van voorkeuren van de kopers, er nog rekening gehouden kan worden met andere indelingen zoals een badkamer op de begane grond

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer bereikbaar via de overloop. Ook is er een uitzicht vanaf de vide naar de woonkamer. Elke slaapkamer beschikt over individuele na-regeling van de temperatuur in de ruimte.

Tweede verdieping
Deze verdieping is een prachtige grote ruimte met de uitstraling van een luxe loft. De dubbele dakramen en dakkapel zorgen voor veel lichtinval. Ook deze ruimte is multifunctioneel inzetbaar, waarbij er dus opties zijn voor extra sanitair als u bijvoorbeeld een extra ligbad of douche wenst in te bouwen.

Berging & Tuin
Vanaf de voorzijde van het bijgebouw is de berging bereikbaar. In de berging zit de vlizotrap, die leidt naar de installatieruimte. Het zeer ruime kavel biedt u zowel voor als achter nog alle vrijheid voor het aanleggen van een mooie tuin.

Neem bij vragen en/of interesse vooral contact op met de ontwikkelaar. De trotse initiatiefnemers achter deze bijzondere twee-onder-één-kapwoning zouden u graag van extra uitleg willen voorzien. Ook zou de ontwikkelaar u mee kunnen nemen naar een vergelijkbaar reeds gerealiseerd referentieproject waar ook CLT is toegepast.

Plan een bezichtiging in

Bezichtigingformulier - Homi de Langstraat
Meerkeuze

Overdracht

Koopprijs
€ 645.000,- v.o.n.
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort huis
Eengezinswoning

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakte
161 m2
Perceeloppverlakte
406 m2
Inhoud
680 m3

Energie

Label
A+++
Geldig tot
3 mei 2033

Indeling

Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
1

Vergelijkbare woningen